Bekiabálunk az erkélyről

2020. január 10. 05:00 - CharlesStatler

Rádión etetett zár

Kártyás beléptető rendszere lelke az elektromos zár, ebből elemes vagy közvetlenül hálózatról vezérelt verziók terjedtek el. Egy cég most ezt is rádióhullámokkal akarja táplálni. Mi baj lehet ezzel?

Nemrég írtunk a rádiós töltés témában, most egy másik cég a WeCharge mutatott be hasonló technológiával táplált rendszert. Ők a belépőkártyával vagy mobilalkalmazással vezérelt zárukat táplálják vezeték nélkül.

Potom 700 dollárt kell a zárért kicsengetni. Ebben még nincs benne a töltő ami további 150-180 dollárt kóstál. Ha jól sejtem a hagyományos verzió nem kerül 100-nál többe ami ráadásul sokkal kevésbé ronda. A különbözetbe akár a bekábelezés is belefér, de ha elemes verzió az alternatíva, akkor élethosszig belefér a pótelemek ára.

A cikkben szobán belüli hatótávról írnak azzal, hogy a cikk írói sem tudják mekkora szobára gondolt a marketinges költő.

Ilyen gyenge hatótávval viszont a zárat műholdakról nem lehet etetni!

Forrás: https://www.theverge.com/2020/1/7/21053980/wi-charge-alfred-locks-long-range-wireless-charging-smart-lock

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zartosztalyon.blog.hu/api/trackback/id/tr1315426946

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Bekiabálunk az erkélyről
süti beállítások módosítása