Bekiabálunk az erkélyről

2020. október 05. 00:00 - CharlesStatler

Digitális perszónák

43_digitalis_perszonak.jpgA Sber lesz az orosz Amazon? Mi inkább Amazonos drónokkal röpdösünk a lakásban, miközben a 3D-s fittnesz alkalmazás megmutatja a keserű valóságot, miszerint fiatalabbak már nem leszünk.

a Zártosztály Podcast 43. adása

Átalakulás alatt van a bankszektor, egyre többen ismerik fel, hogy már nem csupán pénzügyi cég, amely történetesen digitális csatornán értékesít, hanem inkább egy informatikai szolgáltató, amely nyújt pénzügyi szolgáltatásokat is. Nyitó hírünkben elsőként a Sber(már nem bank) átalakításától indulunk el, amiben felmerült Oroszország Anyácska gyermekei számára gondoskodik a digitalizáció hozzáféréséről. Az Amazon helyi babérjait elcsaklizni tervező új tech cég, túllép a banki szolgáltatások aprócska világán. Kiváló összpontosításunknak köszönhetően Yotányit sem térünk el eredeti beszélgetésünk alaptémájától. Magunk előtt látjuk a kialakuló óriásállam, a mindennapokat átszövő nyilvántartását.

Nem tudunk nem arra gondolni, hogy a magyarországi nagybankok milyen módon tudják a hazai piacot letarolni és annak segítségével milyen új szolgáltatásokat tudnak monopolizálni. A gondolkodásunk hamar politikai élt kap, így gyorsan evezünk a következő könnyedebb témánkra, mielőtt háborogni kezdene alattunk a sekélyes magyar tenger.

Az Amazon két csodás bejelentésével kapcsolatosan filozofálunk, hogy mennyire hasznos lehet egy kis drónt megbízni azzal, hogy körbejárja a lakást, amikor nem vagy otthon. Az ilyen eszközök biztonsági kockázata az első pillanatban szembeötlőek annyira, hogy még az ilyen témákra jellemzően fogékony Verge-es újságírók szemöldökét is felhúzta.

A másik újítás a Halo, amely az Amazon Fitness számára a testről 3D-s képalkotás során képes megalkotni azt a modellt, amin a tulajdonos állapotát tudja megmutatni. Az új megoldásban rejlő lehetőségek és az azzal kapcsolatos problémák megihletnek minket. Az implantátumok illetve végtaghiányok esetén kinövő fantomvégtagok a felhasználók számára elég torz testképet tudnak produkálni.

A gombelemek keserű bevonattal való ellátását megünnepeljük és továbbgondoljuk. Az ezzel kapcsolatos gombelem-szájbantartó versenyek feltűnése a Youtube-on már csak napok kérdése.

Röviden elkalandozunk az ügyfélszolgálatok csodálatos világában, amihez a Google Hold for me szolgáltatásával bemutatjuk, hogy a fagyi hogyan nyal vissza. Ha viszont már a telefon AI asszisztense beszélget az ügyfélszolgálat AI-ával, rápillantunk arra a lehetőségre, hogy milyen lesz amikor kialakítanak egymás között egy csak erre használható ügyfélszolgálatos nyelvet. Az ezzel kapcsolatos új jövőben látjuk a lehetőséget arra, hogy a jövőben gép helyett pár kisebb ügyfélszolgálat az ügyfélszolgálatos nyelvet ismerő embereket is foglalkoztasson.

A Google Recorder új hangfelvételek szerkesztésére alkalmas képessége amivel a szövegre átírt hangblokkok átmásolásával lehetséges a felvételeket szerkeszteni elgondolkodtat minket. A podcast vágás és cikkírás meggyorsításán túl eljutunk a teljesértékű digitális asszisztens személyiségek kialakításáig. Ki ne akarná, hogy egy ingerült Chuck Noriss figyelmeztesse a mikróban felejtett melegedő ebédre?

Új hallgatóinknak javasoljuk korábbi adásaink meghallgatását és a feliratkozást podcastunkra!

Kövess minket itt, Facebookon, LinkedInen vagy Twitteren!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zartosztalyon.blog.hu/api/trackback/id/tr2216227026

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Bekiabálunk az erkélyről
süti beállítások módosítása