Bekiabálunk az erkélyről

2020. május 06. 16:14 - CharlesStatler

Kanapéhuszárok

Górcső alatt az autóipar aktuális termése: megtudtuk, hogy a hátra az új előre, a helyben forgás pedig ennek a netovábbja

 taxi_drone_1588708634-scaled.jpeg

Most, hogy a többség nem mehet sehova, különös nosztalgia lesz úrrá az emberen, ha a közlekedés kerül szóba. Azért, mert az a mindennapok egyik alaptevékenysége, azért, mert ráadásul a többség a hétköznapjai meglepően nagy részét tölti utazással, és azért, mert ennyi idő alatt akarva-akaratlanul kalandokba, sztorikba botlik. Ezek otthon ülve kicsit felértékelődnek. Kicsit talán már vágyik is az egyszeri városi ember egy tömött, füstös busz vagy villamos látványára, mert az a „normális”.

Januárban, amikor a koronavírus a kínaiak belügyének tűnt még csak, épp ennek a szürke, szmogos közlekedésnek a reformereiről beszélgettünk. Olyan témákról, mint hogy

  •  egyik kedvencünk, a Tesla milyen elképesztő sebességgel jutott el az első kapavágástól az első „Made in China” autójának kigurításáig – és már úton van a „Made in Germany” is.
  • Az amerikai villanyikon kihívói változatos trükkökkel próbálják felhívni a figyelmet magukra: pl. a Bython és a TOGG azzal, hogy egyforma dizájnt találtak ki… de sajnos nem tudjuk, kipuskázott. A Rivian egyhelyben meg tudna fordulni, ha gyártanák, a villany Hummer pedig maga lenne a belvárosi kanyarvadász, ugye.
  • A polgári légiközlekedés útelágazódáshoz érkezett: hamarosan beköszönt a légitaxik kora, olyan ismert versenyzőkkel, mint a Porsche vagy a Hyundai – akik találtak olyan partnert a piacon, akivel érdemben csökkenthetik az esélyeiket.
  • A légiirányítás bonyolult problémájának triviálissá silányított megoldása 60 másodperc alatt vázolható, és ha már szakértünk, felhívjuk a figyelmet a Level5-ös önvezetés egy kritikus sarokpontjára is. Bárcsak már ilyen problémákkal küzdenénk!
  • A villanyroller és az e-bike „so ’10s”, ideje végre kényelmesen pöffeszkedve gurulni a járdákon… vagy épp fotelből ledudálni a kamionokat a Törökbálinti úton. Kinek hogy tetszik.

Jóstehetségünk természetesen most sem hagyott el:

  • ránézésre hülyeségnek tűnik egy Teslába benzinmotort szerelni, pedig egy közismerten környezetbarát jármű már bizonyította az elv előnyeit
  • az okosautó lehetne értelmes edzőtárs is: hazakísér, ha nincs meg a 10.000 lépés (vagy csak simán megráz, ha kínai)
  • ha már a Hyundai is repülő taxin dolgozik, úgyhogy bizony ez már nem lehet messze

Trivia: mire ez az adás publikálásra került, a Tesla értéke túlszárnyalta a konkurenciát, amint azt alig egy héttel korábban megjósoltuk.

Új hallgatóinknak javasoljuk korábbi adásaink meghallgatását és a feliratkozást podcastunkra!

Kövess minket itt, Facebookon, LinkedInen vagy Twitteren!

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zartosztalyon.blog.hu/api/trackback/id/tr715662806

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

CharlesStatler · https://podcast.itworks.hu 2020.05.06. 16:37:09

Felélesztettük egy korábbi epizódunkat, hogy eljuthassunk a gondolatainkat a karantén miatt beszorult hallgatóknak is.
Bekiabálunk az erkélyről
süti beállítások módosítása