Bekiabálunk az erkélyről

2020. november 09. 00:00 - CharlesStatler

Ameliaki elekció

Keritörpék Half-Life-oznak a Holdon

 

048_amelikai_elekcio.jpgAmelikában két vénembelnek végre elekciója lett és már biztosra tudjuk azt is, ki megy el közülük.

Emellett azonban számos olyan hír kapott méltánytalanul kevés figyelmet, amelyek ápoltjaink érdeklődését felkeltették.

A Zártosztály Podcast 48. adása

A korábbi adásainkban útjára indított barkochba sorozatunk mellett háttérbe szorultak azok a hírek, amelyekkel ígéretünk szerint, hallgatótáborunk számára megkönnyítjük a reggeli kávé melletti magvas kifli mellé kívánkozó, ugyancsak magvas gondolatokat. Ez az adás igyekszik visszatölteni hallgatóink tölténytáskáiba a muníciót.

Az amerikai elnökválasztás folyt az utóbbi időben a média minden lefolyócsövén. A Twitter és a Facebook több ízben is letiltotta Trump médiamegjelenéseit,

Mostanára kiderült, hogy Trump a teljes 2020-as élménycsomagra befizetett. Elsőként átesett a COVID-19 fertőzésen, majd elvesztette munkáját és még a házából is ki kell költöznie.

Arany János, költő

A választások kapcsán a felnőtt amerikai demokráciától kaphattunk egy betekintést abba, hogy mi is vár arra, aki elhanyagolja az oktatásügyet. A zavargások ellen jó előre bedeszkázott kirakatok és a nagyobb hatású kézifegyverek árusításának átmeneti szüneteltetése, a választások idején, minden bizonnyal a nyugalmas és kulturált társadalom része.

A Waymo a teljes önvezető járműflottáját távolította el a választások idejére San Franciscoból, nehogy a tüntetők kárt tegyenek a drága járművekben. Mi pedig ennek örömére elképzeltük azt a konvojt, amely a navigációs alkalmazásokat megtévesztve átmeneti csúcsforgalmat okoz amerre elhalad.

A hírekben nem mindenhol szerepelt azonban, hogy nem csupán a kongresszus összetétele és az elnök személye volt a választások célja, de számos helyi témában is leadhatták a voksukat az USA állampolgárai.

Portlandban, Maine államban az arcfelismerés használatát tehették a választók illegálissá. Ezt egy korábbi testületi ülésükön már betiltották, ugyanakkor erről a szavazóknak is nyilatkozniuk kellett. Innentől szomorkodhatnak az ujjlenyomatleolvasót nélkülöző Apple tulajdonosok, hogy illegálissá vált a FaceUnlock és pötyöghetik be a telefonjukba a PIN kódot, mint az ősemberek.

Washington D.C. közben a mágikus gomba használatát legalizáltatja. Ez persze csupán ez előszobája a tényleges legalizálásnak, hiszen még a tanács és a kongresszus áldása is kell hozzá, de volt már rá példa, hogy nem figyeltek oda eléggé.

Ha a gomba nem is nyugtatja meg a választástól felzaklatott idegrendszereket, a Twitch-en külön csatornák indultak közös rejtvényfejtésre. Ennek kapcsán feltaláljuk a 3D keresztrejtvényt és a szakkommentátorok által közvetített keresztrejtvényfejtő versenyek közvetítését.

A szakszervezetek ismét kaptak egy virtuális taslit Kaliforniában, ahol a szavazók eldöntötték, hogy az Uber és Lyft sofőrök nem kell, hogy alkalmazottnak minősüljenek.

Ha már munkaügyek, akkor nem mentünk el említés nélkül amellett az egyedülállóan humánus verseny mellett, amelyet a Gamestop hirdetett meg alkalmazottjai számára, akik ezzel extra túlórákat nyerhettek.

Trump helyét Biden veszi át, mi pedig bidén-innen-bidén túl gyenge poénokkal bidetlenkedünk azon az alkalmazáson, ami lehetővé teszi a nem kötött munkarendű dolgozóknak a mellékhelységhez jutást. A Csuri nevet már tervezzük levédeni, hogy itthon is el tudjon indulni egy hasonló szolgáltatás.

A fejünkhöz kapunk ettől az altesti témától, amiről a Caledonian Thistle FC skót harmadosztályos meccsen tapasztalt operatőri baki ugrik be. Egy kopasz partjelző feje sokáig képben volt, minthogy összekeverte a labdával. Mégsem olyan okos az AI mint hinnénk?

Már régen csak a szoba gumírozott falait bámuljuk, ezért az AMC mozik bérelhetősége megindította a gondolatainkat. Milyen kihasználatlan munkahelyeket lehetne privát bérbeadni a nagyközönségnek?

Hallgatottságunk Kanye West szavazóbázisát is zavarba ejti már, hiszem hozzájuk hasonlóan szabad szemmel ez sem látható. Ebben a mikrokozmoszban sokat segíthet egy Star Trek Voyager aminek számtalan kiváló használati esetét gondoljuk át.

A mikrokozmoszból egy törpeugrással már a makrokozmosz felé kezdünk kacsintgatni, ahova nemsokára útnak indul egy kertitörpe is. Ha már törpék, akkor a holdkutatás új fejezetét nyitó nyolc ország által ratifikált Artemis egyezmény mellett sem mehetünk el szó nélkül, amelyben az egyik aláíró Luxemburg. Érdekes módon az oroszok akik már a space-ben vannak, nincsennek az aláírók között, pedig az űrteherforgalomban már évek óta segédkeznek a NASA-nak.

Ha már Hold, akkor búcsúzóul megemlítjük a Nokia egyik legújabb pályázati sikerét, amiben a NASA-tól megkapták a 4G-s hálózat kialakításának feladatát a Holdon. Tanultabb hallgatóink tudhatják, hogy ennek a feladatnak kettős a célja, részint ezzel a fehérházi gyíkemberek számára biztosítanak kommunikációs csatornát, részint a holdbéli gyíkoknak nyújt helyi kikapcsolódási lehetőséget. Mint azt kiszámoljuk a Föld-Hold 1300ms pingideje alkalmatlan arra, hogy valós idejű játékokban vegyenek részt.

 

Új hallgatóinknak javasoljuk korábbi adásaink meghallgatását és a feliratkozást podcastunkra!

Kövess minket itt, Facebookon, LinkedInen vagy Twitteren!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zartosztalyon.blog.hu/api/trackback/id/tr7816278062

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Bekiabálunk az erkélyről
süti beállítások módosítása