Bekiabálunk az erkélyről

2020. július 13. 23:22 - Benedict Waldorf

TikTok taktika

Elon Musk egy időutazó AI.

a Zártosztály Podcast 36. adása

Pezseg az élet a nagy techcégek világában – csak kapkodjuk a fejünket, hogy a mi kis valónkban értelmezhető dolgok helyett kiket mi köt le. Amerikában bármi lehetséges, ahogy ezt szoktuk mondogatni is. Íme pár példa.

Az már egyszer biztos, hogy az Apple új csúszszámítógépét nem csak a magyar átlag nem tudja hova tenni. Logikusan gondolkodó amerikai barátaink is mémesítették az eszköz jelképesnek nem mondható 53.000 dolláros árának hasznos(abbnak tűnő) elköltését: vegyünk pl. egy hasonlóan szupererős gépet, hozzá minden perifériából a királyit. És még marad egy Teslára való. Jó, nem a fullos Model X, csak egy sima Model 3, de… ha úgy nézzük, talált pénz!

Az ára mellett a formáját sem igazán tudjuk hova tenni ennek a szörnyetegnek: leginkább olyan, mint egy gigantikus sajtreszelő, benne talán egy Neuralinkkel irányítható, villanypórázon tartott egér, a földeletlen házon pedig lólengéshez is alkalmas kápákkal. Vagy valahogy így. Vajon mi volt a koncepció?

A politikai korrektség jegyében a fogyasztói társadalom mellett egyre gyakoribb, hogy már az alkalmazottak is büntetnek. Nem elég, hogy egy cég termékei iránt csökken a kereslet, ha nem áll ki egy népszerű eszme mellett, a Ford gyárban például sztrájkba léptek a munkások a rendőrautók gyártása ellen! Ha a világ folyása egyenesen haladna a mai trendvonalon, a jövő Columboi és Kojakjei a Crown Victoria helyett vilanyrollerrel vagy e-bike-kal cirkálnának a városban (a segwayes plázaőrök mintájára). No para, mi már a rabszállítás problémáját is megoldottuk!

Kiélve a számok iránti rajongásunkat, ezúttal egy aligha megtérülő, mégis milliárdos befektetést gyűjtő startup, Joe bácsi online elviteles kávérendelő appja üzleti modelljét próbáljuk megérteni. Akárhonnan nézzük, nekünk nem akar kijönni a matek józan ésszel. Csak mi látjuk rosszul? Írjatok!

Ritkán találkozunk olyan adatokkal, amik kézzel foghatóvá teszik a közösségi média platformok forgalmát. Most kivételesen sikerült rábukkanni egy nyomra, amiből visszaszámolva a tényleges méreteket, rácsodálkozunk a TikTok feltöltési / moderálási volumenére. Dolgok, amik egy egyszerű kedden nem tűnnének fel – mi pont ezért szólunk!

További témáink, címszavakban:

  • Az eSport múltja (Rózsa Gyuri bácsi a TV1-en), jelene (24 Michelisz maga ellen a SportTV-n) és jövője (Neuralink eTetris) dióhéjban
  • Rabszállító rendőrkerékpár koncepció (természetesen villanyos!)
  • A Ford nem bír magával, a túlbotoxolt eMustang után most a Broncosaurussal támad. Chuck Norrisnak mindent lehet?
  • Pótolható-e a többéves dinnyekongató rutin egy mobilappal? A piaclátógató kisnyugdíjasok vagy a tinderező fiatalok körében menne vajon nagyobbat a kukoricacső elemző AI?
  • Az egészségügyi robotok már a portán vannak! Meg az ágy alatt és a laborban. És szeretik őket. Vajon Violet lesz a hónap dolgozója?

Satöbbi, satöbbi. Csak győzd hallgatni!

(00:58) Sajtreszelő helyett Teslát
(05:22) eSport v0.1: TV Tetris PrimeTime Ötödölő
(07:12) eSport v2.0: Neuralink
(08:12) eSport v1.0: 24 virtuális Michelisz a sporttévén
(09:30) Elon Musk egy időutazó AI?
(10:26) Broncosaurus
(11:32) TikTokban becsempészik
(12:21) NoMo’Polis
(13:11) Yamaha rendőrbringák
(13:27) Rolleres rendőrkiképzés
(15:55) Fogolyszállítás rendőrbringán
(16:43) Yamaha sztrájk
(17:07) Tonhalminőségmérő AI app
(18:37) Dinnye és kukoricaazonosító
(21:18) Csőhossz azonosító AI
(22:01) Infrakamerák
(22:39) Kávézós rendelős startup
(26:42) Über boats
(28:10) Alexa jobban figyel
(31:37) Facebook kérsz audit?
(33:00) Trump médialefejezés
(33:57) Tiktok taktika
(35:13) Tiktok autocenzúra
(39:22) Laborassziszens
(42:13) Nem adom a robotom!
(44:47) Jelzőlámpa predikció
(47:49) Bónusz track

Új hallgatóinknak javasoljuk korábbi adásaink meghallgatását és a feliratkozást podcastunkra!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zartosztalyon.blog.hu/api/trackback/id/tr5116003540

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Bekiabálunk az erkélyről
süti beállítások módosítása