Bekiabálunk az erkélyről

2020. június 15. 18:30 - CharlesStatler

Hyundai-csoda útszéli kézbesítéssel

Önvezető ételházhozszállítás üres autóval

cubside-pickup.jpgBár a COVID-19 átvette az uralmat a hírek felett, a fejlesztések és újítások nem álltak meg. Önvezető autók, drónok, telefonok, appok kicsiben és nagyban. Ismét szemezgetünk a technológiai és pénzügyi hírek világából.

 

A Zártosztály Podcast 32. adása

A COVID-19 elfoglalta és hónapokon keresztül teljes mértékig uralta a hírsajtót. Se a szokásos hírcsatornák se a közösségi média nem szólt másról, mint a vírus elleni küzdelemről, annak változóan megítélt eredményeiről.

Az osztályos orvos tanácsára mi is begubóztunk a csigaházunkba és gumiszobánk magányában olyan tematikus adásokat készítettünk, mint a Bérkutyák a városi grillezés nagykönyve vagy a Konteós sorozatunk amiben elsőként általánosan vizsgáltuk az összeesküvéselméleteket, majd kedvet kaptunk legyártani a saját Szuperkonteó elméleteinket.

Ezen a héten mintha érezhetővé vált volna a változás. A hozzánk eljutó hírcsatornákon megjelentek a változatos hírek és mintha a világ elkezdett volna megfeledkezni a korábbi problémáiról, újra felbukkantak a vírustól független technológiai fejlesztések és startupok. Próbáltunk egy csokorra valót gyűjteni és kommentálni ezekből a hírekből.

Nem tagadható, hogy a digitalizációnak a vírus terjedése adott egy határozott lökést. A házhozszállítási és vásárlási szokásaink komoly fejlődésnek indultak. A Walmart és a Starbucks is feltalálta a padkamenti értékesítést™ (curbside pickup) amely szókapcsolat megalkotásával kapcsolatban jó darabig kellett dolgoznunk. Ezt sikerült továbbgondolnunk és az autonóm drónok és autók használatával megalkottuk az autópályás kézbesítés koncepcióját is.

Míg ők el akarják juttatni az élelmiszert a fogyasztókhoz, a GM kevésbé volt hatékony. Ők házhozszállítás ürügyén inkább az autonóm vezetési pontszámait növelték, üresen futó autókkal.

A magyaros virtus nem csillapodott bennünk így sikerült vizionálni, hogy a jövőben hogyan fogják fosztogató bandák eltéríteni a GPS jeleket, amivel megszerezhetik a kontrollt a kézbesítő járművek felett.

Ha már a cyberbűnözésen gondolkodtunk, előkerült a hír a Hondáról akik kényszerűen bezárták irodáikat egy zsarolóvírus következtében. Ha már autógyártás, akkor megvizsgáltuk az EU új kibocsátási normái milyen gyorsan szorítják ki azokat a szereplőket akik rádöbbentek, hogy ekkora piac miatt nem érdemes annyira hajtani.

Az Európai piac viszont a Huawei számára egyre kritikusabb, hiszen őket az USA-ból szorították ki a megfigyelési ügyek miatt. Nem mintha az utóbbi időben fellángoló polgári elégedetlenségi akciókból és a megfigyelési technológiák korlátozásából a tengerentúlon nem lenne elég probléma.

Az adás felvételekor ezek a hírek még nem értek el a tőzsdéhez, ahol a Nasdaq átlépte a 10000 pontot. Azóta kiderült, csak azért mászott ilyen magasra, hogy lendületet vehessen a fejesugráshoz. Természetesen a Tesla részvények is hozzájárultak az emelkedett hangulathoz. Ennek kapcsán beszélünk a Hyundai elektromos autók közötti magas piaci részesedéséről. és arról is, hogy a Tesla milyen szépen el tud adni régi koncepciókat, ha van hozzá app. Ennek kapcsán a korábbi adásainkban már feltűnő pay/ride koncepciónkat is felelevenítjük.

Más vizekre evezve beszélgetünk a kontaktkereső alkalmazások szürreális világáról, valamint az embereiket egyre lassabban elbocsátó startupokról. Megvitatjuk, hogy mennyire visszás az a trend, amiben faji megkülönböztetés ellen faji megkülönböztetéssel küzdenek. Ez esetben a beruházókat buzdítják a pozitív diszkriminációra. Nem tudunk elmenni ebben a témában a streaming szolgáltatók mellett sem, akiknek nem elgurult a gyógyszere a nagy igyekezetben, hanem még kiváltás előtt Elfújta a szél a receptjüket. A történelemhamisítás akkor is az, ha jó szándékkal csinálják. A stílusos feketére festett arany vécépumpát, ami a Zártosztály faji előítélet elleni különdíja ezúttal az HBO kaphatta.

Voltak olyan hírek, amikkel nem tudtunk mit kezdeni ezért nem jutottak el a felvételig, hiszen ebből nem tudtunk jól kijönni.

 Új hallgatóinknak javasoljuk korábbi adásaink meghallgatását és a feliratkozást podcastunkra!

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zartosztalyon.blog.hu/api/trackback/id/tr4815808568

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

CharlesStatler · https://podcast.itworks.hu 2020.06.16. 16:54:25

A gyengébbek kedvéért a képen útszéli kézbesítést végez egy útszéli csajka egy útszéli Csajkába.
Bekiabálunk az erkélyről
süti beállítások módosítása